Forretter og snack

Forretter og snack

Salte lakridsmandler


100 g mandler, 1/2 dl vand, 1 tsk salt og 2 tsk lakridspulver blandes på en pande og koges igennem til vandet er fordampet.


Mandlerne fordeles på en bageplade med bagepapir og ristes i ovnen ved 125 grader i ca. 25 min.


Køler af på pladen.

Røget dyrekølle

Skær køllen i tynde skiver/mindre stykker og anret på et fad/bræt med:

Små både af syltede grønne tomater

Mini broccolibuketter (rå)

Tørrede tranebær

Syltede grønne hyldebær

Babysalatblade i forskellige farver

Et drys sort salt eller Maldonsalt

Ristede pinjekerner

 

Server med rugbrødschips, olivenolie og balsamico.

 

Alternativer:

Purløg, valnødder eller hasselnødder, radicchio salat, blåbær.

 

Fyldte tomater med valnødde/ostecreme


Skær små blommetomater over på midten og skær lidt af top og bund, så de kan stå op. Udhul med en teske. Pas på ikke at lave hul i bunden.


Hak indmaden fra tomaterne fint og rør den op med pecorinocreme eller Philadelphia (light) flødeost. Smag til med hjemmelavet valnøddepasta, salt og peber.


Fyld tomaterne og pynt med en strimmel tomat, evt. tørret.


Sæt på køl indtil servering.

Fyldte mini-peberfrugter

Halvér små peberfrugter.

Riv parmesan fint og rør op med en lille smule fløde. Smag til med hakkede kapers og pynt med hele.

Grønkålschips


Pluk grønkål i små stykker og fjern den grove midterstok. Læg grønkålene på en bageplade, dryp med lidt olivenolie og tør dem i en 130 grader varm ovn i ca. 20 minutter. 

Kan også drysses med revet parmesan efter 10 minutters bagetid.

Hold øje med dem. De bliver let brune.

Drys med flagesalt inden servering.

Holder sig fint sprøde i en skål dækket med film.


(Hvis den friske grønkål er blevet slatten, kan den lækkes i koldt vand nogle timer. Så bliver den spændstig igen.)

Aubergineruller

- små ruller med forskelligt fyld, som en lækker lille forret/frokostret eller som tilbehør til grillkød eller kylling:

 

Brug de mørkelilla aflange til rullerne.

  

Skær skiver på langs (3-4 mm tykke) og steg skiverne i olie på en pande. De skal være brune og lidt bløde, men ikke helt møre, for så kan de ikke rulles.

Dup overskydende olie af og læg skiverne på bagepapir. Krydr med salt og peber.

 

Fyldet kan varieres. Her er et par forslag:

 

*En skive provolone ost (komælksost), skinke (crudo, fx Parma), frisk basilikum

 

*Lidt pesto, revet parmesan, skinke (cotto = kogt)

 

*Tomatsauce, pecorino ost (fåremælksost)

 

*Tallegio ost (blød komælksost), hakkede valnøddder, skinke (crudo)

 

*Tomatsauce, mozzarella, frisk basilikum

 

*Grillet peberfrugt og kapers (begge dele finthakket), provolone ost

Paté di fegato

350 g kyllinglever

1 lille løg

3-4 spsk cognac

1/2 - 3/4 dl fløde

30 g smør

 

Hakkede hasselnødder

Rugbrødschips

Syltede løg

 

Rens leveren for fedt, sener og hinder og skær i mindre stykker. Hak løget. Kom løg og lidt olivenolie på en pande og lad løgene blive klare ved middel varme. Tilsæt lever og skru lidt op for varmen. Steg leveren til den er gennemstegt. Drys med salt og peber.

Sluk emhætten! Hæld cognac på og flambér straks. Sluk for varmen og lad leveren køle af.

Blend leveren med koldt smør i tern og spæd med fløde. Det skal være helt fint og ikke for tyndt. Smag til med salt, peber og evt. lidt. balsamico.

Stil på køl i et par timer. Form små kugler med en teske og hænderne, rul dem i ristede, hakkede hasselnødder, læg dem på en rugbrødschips med lidt hakkede balsamicomarinerede løg.

 

Kuglerne kan laves på forhånd og stilles på køl og anrettes lige før servering (Rugbrødschips bliver bløde, hvis de står for længe).